
Yoghurttaart met blauwe bessen
Ingrediƫnten:
Bodem:
3 bananen
6 dadels
10 gram lijnzaad
250 gram havervlokken
theelepel kaneel
anti aanbakspray
Vulling:
300 gram blauwe bessen (of zuur fruit naar keuze)
700 ml kokosyoghurt
6 blaadjes gelatine
rasp van een citroen
sap van een halve citroen
Quichevorm (uitneembare) bodem 28 cm.
Hoe maak ik de yoghurttaart met blauwe bessen
- Verwarm de oven op 18 graden
- Pureer de bananen tot gladde massa, snij de dadels in kleine stukjes.
- Doe de (gebroken) lijnzaad erbij en de kaneel.
- Spatel de havervlokken erdoor tot een massa.
- Bodem quichevorm bedekken met bakpapier en zijkanten in spuiten met anti-aanbakspray. Bedek de bodem en de zijkanten met het mengsel.
- Bak de bodem 15-20 minuten op 180 graden in de oven.
- Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen.
- Leg 6 gelatine blaadjes in koud water.
- Pureer 250 gram blauwe bessen en meng dit met de kokosyoghurt.
- Rasp, naar smaak, wat citroenschil erdoor en wat sap van de citroen.
- Knijp de gelatine uit en verwarm, niet koken, in 6 eetlepels water in een pan tot een gladde massa.
- Meng de gelatine door het yoghurtmengsel en giet het mengsel in de taartbodem.
- Garneer met de blauwe bessen en laat opstijven in de koelkast minimaal 4 uur.