Ontbijttaartjes met Hüttenkäse en framboze en blauwe bessen
Ingrediënten:
1/2 banaan
handje frambozen
handje blauwe bessen
25 gram havervlokken
10 gram lijnzaad
100 – 125 gram Hüttenkäse
snufje kaneel
snufje zeezout
ik haal 2 taartjes uit deze hoeveelheid
Bereiding:
- verwarm de oven voor op 180 garden
- prak de banaan tot een gladde moes en doe het in een kom
- voeg de havervlokken, lijnzaad, kaneel en zeezout toe en roer dit goed door tot een prakje. Voeg een klein scheutje water of amandelmelk toe als het deeg te “droog” is.
- verdeel het deeg over enkele (siliconen) muffinvormpjes en druk goed tegen de zijkant en de onderkant zodat er een cujes ontstaat
- schuif de bakjes in de oven en bak de cupjes 15 á 20 minuten tot ze goudbruin zijn
- haal de vormpjes uit de oven laat ze afkoelen zodat ze nog iets knapperiger worden
- haal de cupjes voorzichtig uit de vorm en vul ze vervolgens met de Hüttenkäse.
- garneer ze vervolgens met wat frambozen en/of blauwe bessen.
Macro's voor 2 taartjes
310 calorieën
24 gram eiwitten
25 gram koolhydraten
11 gram vetten
6 gram vezels
Bron: PuurFiguur