Yoghurttaart me blauwe bessen

Ingredi├źnten:

Bodem:

3 bananen

6 dadels

10 gram lijnzaad

250 gram havervlokken

theelepel kaneel

anti aanbakspray

Vulling:

300 gram blauwe bessen

(of zuur fruit naar keuze)

700 ml kokosyoghurt

6 blaadjes gelatine

rasp van een citroen

sap van een halve citroen

 

Quichevorm (uitneembare) bodem

28 cm.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 18 graden
  2. Pureer de bananen tot gladde massa, snij de dadels in kleine stukjes.
  3. Doe de (gebroken) lijnzaad erbij en de kaneel.
  4. Spatel de havervlokken erdoor tot een massa.
  5. Bodem quichevorm bedekken met bakpapier en zijkanten in spuiten met anti-aanbakspray. Bedek de bodem en de zijkanten met het mengsel.
  6. Bak de bodem 15-20 minuten op 180 graden in de oven.
  7. Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen.
  8. Leg 6 gelatine blaadjes in koud water.
  9. Pureer 250 gram blauwe bessen en meng dit met de kokosyoghurt.
  10. Rasp, naar smaak, wat citroenschil erdoor en wat sap van de citroen.
  11. Knijp de gelatine uit en verwarm, niet koken, in 6 eetlepels water in een pan tot een gladde massa.
  12. Meng de gelatine door het yoghurtmengsel en giet het mengsel in de taartbodem.
  13. Garneer met de blauwe bessen en laat opstijven in de koelkast minimaal 4 uur.