Zoete aardappel/paprika soep

2-4 pers - 15-30 minuten - lunch/diner

1 kg zoete aardappel

2 rode paprika’s

2 teentjes knoflook

1 rode ui

150 ml kokosmelk

2 groente bouillonblokjes

1 liter water

snufje chilipoeder

scheutje olijfolie

Garnering:

1 rode paprika

2 bosuitjes

bosje koriander

Bereiding:

Snipper de ui en de knoflook en bak dit in een scheutje olijfolie.

Was de zoete aardappel en snij het in blokjes, snij ook de paprika.

Doe de aardappel en de paprika met de bouillonblokjes in een pan met water.

De groente moet onder water staan.

Laat het op hoog vuur 15 minuten koken.

Als de aardappel gaar is voeg je de kokosmelk en de chilipoeder toe en pureer

het met een staafmixer tot een gladde soep. 

Snij voor de garnering de paprika en de bosui in kleine blokjes en hak de koriander.

Serveer de garnering in iedere kom.