Tomatensaus

4 pers - 15-30 minuten - sauzen

Ingredienten:

20 gram boter

20 gram olijfolie

2 uien

2 teentjes knoflook

500 gram gehakt

1 kilo rijpe tomaten

handje verse basilicum

50 gram tomaten puree

peper en zout

Bereiding:

Verwarm in een flinke pan de boter en de olijfolie.

Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze even op een laag vuur.

Voeg het gehakt toe en bak dit rul. 

Voeg de tomaten en de basilicum toe, zet het vuur iets hoger en laat het geheel even door pruttelen.

Roer goed oor totdat alle tomaten zacht worden.

Druk terwijl je aan het roeren bent de tomaten zachtjes aan met een lepel, zodat ze uit elkaar vallen. 

Voeg de tomatenpuree toe en roer die erdoor heen.

Laat zachtjes doorkoken. Voeg peper en zout naar smaak toe. 

Vul de basis tomaten gehaktsaus eventueel aan met gebakken groente, zoals wortels, courgette, paprika etc. 

Serveer met je favoriete pasta.

385 kcal ( dit betreft alleen de  pastasaus, dus zonder de pasta)

24 gram Vet

12.5 gram khd

27.9 gram eiwit