Stamppot Boerenkool met makreel

2 pers - 30+ minuten - Diner

Ingrediënten

600 gram aardappelen*

750 gram panklare boerenkool of 1 pak diepvries boerenkool (450 gram)

ca. 150 ml halfvolle melk

2 augurken

200 gram gestoomde makreel

* Tip: je kunt ook 300 gram gewone aardappels nemen en 300 gram zoete aardappel.

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.

Breng de aardappelen met de boerenkool in een bodempje water aan de kook.

Kook dit in ca. 25 minuten gaar.

Breng de melk aan de kook. (optioneel)

Stamp de aardappelen met de boerenkool klein en maak er met hete melk een stamppot van.

Hak de augurkjes klein en meng ze erdoor.

Verdeel de makreel in stukjes en leg ze op de stamppot.

Voedingswaarden per persoon

 Recept
Energie685 kcal
Eiwit35 gram
Koolhydraten60 gram
Waarvan suikers5 gram
Vet30 gram
Waarvan verzadigd vet7 gram
Vezels10 gram
Zout 
 
1,1 gram