Marmercake

12 personen - 45 minuten - gebak

Ingrediënten

200 gram Amandelmeel of zelfrijzend bakmeel

200 gram Philadelphia light

40 gram Wey poeder/eiwitpoeder vanille (Optioneel)

50 ml halfvolle melk

25 gram gesmolten kokosolie

 

cakevorm 26 cm

Keukenmachine

16 gram bakpoeder

12 gram pure cacaopoeder

1 theelepel vanille extract

2 appels (Optioneel)

1 theelepel kaneel

2 eieren

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden C.

Schil de appels en verwijder het klokhuis.

Snij de appel in vier partjes en snij 3 partjes in kleine blokjes.

De andere part bewaar je voor de garnering. Snij deze part in dunne plakjes.

Dep de appel iets droog met een keukenrol en vermeng de kaneel met de appel.

Voeg eerst alle droge ingrediënten bij elkaar behalve de cacaopoeder.

Voeg ook alle natte ingrediënten bij elkaar. De kokosolie moet wel vloeibaar zijn maar niet heet.

Voeg nu de natte ingrediënten langzaam bij de droge ingrediënten tijdens het draaien van de

keukenmachine tot een gladde massa.

Spatel er dan de kleine stukjes appel doorheen.

Besmeer de binnenkant van het cakeblik met wat (vloeibare) boter of bestuif het met anti-aanbakspray.

Giet de cakemix in de cakevorm en roer daar voorzichtig de cacao doorheen zodat je een marmereffect

krijgt.

Leg als garnering de plakje appel over de cake.

Bak de cake gaar in 35-40 minuten.