Koolraap met couscous en kikkererwten

2 pers - 15-30 minuten -Diner

Ingrediënten:

1 kleine koolraap

2 eetlepels rozijnen

¼ groentebouillontablet met minder zout

120 gram volkoren couscous

3 bosuitjes

2-3 theelepels ras el hanout

1 theelepel komijnzaad

2 eetlepels vloeibare margarine

1 klein blik kikkererwten (uitlek gewicht ca. 150 gram)

Bereiding:

Snijd de koolraap in dunne plakken en schil ze.

Snijd de plakken in kleine blokjes.

Kook de koolraap in weinig water in ca. 10 minuten net gaar.

Was de rozijnen.

Breng 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.

Meng de rozijnen met de couscous in een kom en schenk de bouillon erover.

Roer met een vork los en laat afgedekt 5 minuten wellen.

Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.

Fruit de bosuitjes met de ras el hanout en het komijnzaad in de margarine zacht.

Laat de kikkererwten in een zeef uitlekken en spoel ze onder de kraan af.

Warm de kikkererwten mee met de bosui.

Meng de koolraap en de kikkererwten met bosui door de couscous en maak eventueel op smaak

met wat ras el hanout.

Voedingswaarden per persoon

 Recept
Energie480 kcal
Eiwit15 gram
Koolhydraten70 gram
Waarvan suikers20 gram
Vet10 gram
Waarvan verzadigd vet2 gram
Vezels15 gram
Zout 
 
0,5 gram