Gevulde varkenshaas met ovengroente

2 pers - 30-40 minuten - diner

Ingrediënten:

250 gram aardappelen

2 varkenshaasjes

200 gram bloemkool roosjes

2 uien

Teentje knoflook

Tijm, peper

2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding:

Kook de aardappelen en de bloemkool 5 minuten.

Verwarm de oven op 200 C.

Snij de de uien en de aardappelen in partjes.

Schep de aardappelen, bloemkool, uien op een bakplaat (met bakpapier) en bak 15 minuten.

Snij het varkenshaasje open. 

Pers de knoflook en meng dit met de fijn gehakte tijmblaadjes en de olie.

Bestrijk de binnenkant van het vlees even dik. Bind het dicht met keukentouw.

Bak de varkenshaasjes in de margarine aan beide kanten bruin.

Leg het vlees bij de groente in de oven.

Verlaag de temperatuur naar 180 c en bak het vlees in 15 minuten gaar.

Laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten rusten