Eten doen we allemaal. Zonder eten kunnen we gewoonweg niet overleven.

Voedsel is dus een echte basisbehoefte.

Maar het lijkt erop dat de basisbehoefte die voedsel vervult in onze huidige maatschappij verdwijnt. Honger is iets van vroeger.

In de huidige westerse wereld is overmatig eten eerder regel dan uitzondering. Teveel eten leidt vaak tot overgewicht. Dit omdat we vaak teveel en te makkelijk eten.

Eten heeft ook een sociale functie. Gezellig met het hele gezin aan tafel of lekker dineren met vrienden.

Maar wat als eten je tegenstander wordt? Eten heeft ook een keerzijde, zoals eten om een nare emotie niet te hoeven voelen. Emotie is een samenspel van gedachten, gevoelens en eetgedrag. Afvallen is niet het eerste doel. Tijdens dit traject ga je leren om weer op een gezonde manier naar eten te kijken.

Je leert:

Door middel van oefeningen en coaching gesprekken gaan we de emoties herkennen en erkennen. Je gaat opnieuw leren eten.

Als we het emotie-eten onder knie hebben gaan we kijken naar wat het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren

Ook tijdens dit traject richten we ons op vier belangrijke pijlers voor een gezondere leefstijl,

Voeding – Beweging – Ontspanning – Motivatie

We gaan aan de slag om weer een gezonde relatie op te bouwen met eten, hoe je jezelf leert om eetbuien te weerstaan en je leert hoe je je lichaam gaat voeden in plaats van vullen.

Als je lichaam weer gevoed gaat worden zal je merken dat je je fitter en energieker gaat voelen.

Het programma

Omdat afvallen niet het eerste uitgangspunt is zal de focus in eerste instantie liggen op het herkennen van emoties en ermee leren omgaan

Meten = weten

Om erachter te komen waar de zwakke plekken zitten zullen we eerst moeten kijken waar je staat. Hoe ziet je huidige eetpatroon eruit en waar kunnen we verbeterpunten in aanbrengen.

Aan het begin van het traject meet ik ook je vetzuurbalans. Met deze droge bloedtest meten we de verhouding van Omega3 en Omega6 in je cellen. Met deze gegevens gaan we van start. Er zal altijd een begin en een eind meting zijn.

Het traject

Tijdens het traject gaan we aan de slag om je drang naar eten te achterhalen. We gaan op zoek naar de reden achter jou drang naar eten en hoe je hier in de toekomst beter mee om kunt gaan. Welke emoties zorgen bij jou voor die prikkel om te gaan eten?

In de loop van het traject gaan we aan de slag met je huidige eetpatroon en hoe we hier verbeterpunten in kunnen aanbrengen. We gaan opzoek naar de juiste voedingsstoffen die je weer de juiste energie geven. Hoe kunnen we ervoor  zorgen dat je lichaam weer gevoed wordt in plaats van gevuld. Met handige tips zetten we je eetpatroon weer op het goede spoor.

Emotie eten

€ 498*

Voedingsanalyse

Persoonlijk voedingsadvies

Vetzuren meting

7 maanden 1 op 1 begeleiding

& coaching verdeeld over 14

consulten

2- wekelijks consult

6 modules

Start- en eind metingen

E- books