Manon Geijtenbeek

Voeding- & Hormooncoach

Hi, mijn naam is Manon Geijtenbeek en ik ben voedingscoach. Als voedingscoach begeleid ik mensen die te maken hebben met overgewicht. In 2016 begon ik mijn eigen strijd.

Ik ben geboren en getogen in Soest. Opgegroeid in een liefdevol gezin waar ik niets te kort kwam. Ik had nog een oudere zus en samen hebben we een gelukkige jeugd gehad. In mijn vroege jeugd hoefde ik me niet heel druk te maken over mijn gewicht.

Pubertijd

Mijn problemen met overgewicht kwamen pas in de pubertijd. De middelbareschooltijd was een feest met veel vriendinnen, maar ook zeker niet met de meest gezonde lunches. Ik heb van jongs af aan al wel veel gesport. Op mijn 16de begon ik voor het eerst met diëten. Maar niets was blijvend. Later werkte ik in de modebranche en dan pakte je steeds een maatje groter. 

Zware tijd

In de periode tussen 2012 en 2016 beleefde ik de aller zwaarste periode uit mijn leven. In 2012 overleed mijn zus en moest ik noodgedwongen mijn kinderkledingwinkel sluiten. Ik kwam in de zwartste periode terecht en niets was meer belangrijk, zeker mijn gewicht niet meer. Ik was toen echt op mijn zwaarst en woog 135 kilo. Ik vond wel dat ik het roer volledig om moest gooien maar wist ook niet waar te beginnen. Ik kampte met gewrichtsproblemen omdat ik te zwaar was en ik had een te hoge bloeddruk. Ik kwam zelfs in de gevarenzone terecht van beginnende diabetes type 2. Er werd zelfs een sticker op me geplakt, ik was obese. Dat was voor mij de bel. 

Ik moest veranderen. Ik moest gezonder gaan leven. Ik las wel eens van die “succes verhalen”. Mensen die hun leven drastisch omgooiden voor een gezonder en fitter lijf. Mensen die 30,40 of zelfs 50 kilo afvielen.                                                   

Ik wilde ook zo’n succesverhaal zijn. Ik ben zelfstandig aan de slag gegaan. Ik ben mijn eetpatroon gaan aanpassen en ben 5 x per week gaan sporten.                                            

Op de  sportschool werd ik aangesproken door een goede ervaren trainer die mij ook kon triggeren om mijn grenzen te verleggen en mijn doelen steeds bij te stellen.  Samen hebben we een plan opgesteld hoe ik het beste tewerk kon gaan. Ik was zo zwaar dat ik rustig aan moest beginnen en dat is nu niet mijn sterkste kant. Maar met zijn coaching en ervaring en mijn doorzettingsvermogen slaagde ik erin om af te vallen. En dat werkte erg motiverend. Ik dacht toen, als ik het kan, kan een ander het ook. 

Ervaringsdeskundige

Ik ben een opleiding gaan volgen en nu begeleid ik andere, die ook te maken hebben met overgewicht of het lastig vinden om een normale relatie met eten te hebben, te begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon.    Ik ben er van overtuigd dat als je de mensen met overgewicht de juiste tools geeft, dat ook zij een gezond leven kunnen leiden. Ik heb mijn gezonde leefstijl mezelf eigen gemaakt en ben 45 kilo afgevallen.

Ben jij er ook klaar voor? Neem dan contact met me op.

“Het is mijn missie met Bodybalance033

je te begeleiden op je weg naar een

gezond eet- en leefpatroon.

De weg naar een gezonde relatie met eten”.