Ontbijttaartjes met Hüttenkäse en framboze en blauwe bessen

Ingrediënten:

1/2 banaan

handje frambozen

handje blauwe bessen

25 gram havervlokken

10 gram lijnzaad

100 – 125 gram Hüttenkäse

snufje kaneel

snufje zeezout

 

ik haal 2 taartjes uit deze hoeveelheid

Bereiding:

  1. verwarm de oven voor op 180 garden
  2. prak de banaan tot een gladde moes en doe het in een kom
  3. voeg de havervlokken, lijnzaad, kaneel en zeezout toe en roer dit goed door tot een prakje. Voeg een klein scheutje water of amandelmelk toe als het deeg te “droog” is.
  4. verdeel het deeg over enkele (siliconen) muffinvormpjes en druk goed tegen de zijkant en de onderkant zodat er een cujes ontstaat
  5. schuif de bakjes in de oven en bak de cupjes 15 á 20 minuten tot ze goudbruin zijn
  6. haal de vormpjes uit de oven laat ze afkoelen zodat ze nog iets knapperiger worden
  7. haal de cupjes voorzichtig uit de vorm en vul ze vervolgens met de Hüttenkäse.
  8. garneer ze vervolgens met wat frambozen en/of blauwe bessen.

Macro's voor 2 taartjes

310 calorieën

24 gram eiwitten

25 gram koolhydraten

11 gram vetten

6 gram vezels

Bron: PuurFiguur